DOEZUM

Zo zit je nog in vakantiestemming en heb je een actief en gezellig trainingsweekend en zo zit je in de auto richting Beilen voor de eerste officiële competitiewedstrijd voor het nieuwe volleybalseizoen tegen het eerste damesteam van Smash. De selectie van het eerste damesteam van DOVO/HUJADES is enigszins uitgebreid met een aantal nieuwe spelers voor dit seizoen en is klaar om de strijd in de derde divisie aan te gaan.

Coach Armant Reitsema kon afgelopen vrijdag nog niet beschikken over de voltallige selectie als gevolg van enerzijds een tweetal blessures welke in herstellende fase zitten en anderzijds een familieverplichting. Om de selectie te versterken is het in de allerlaatste minuut gelukt om het verloren schaapje Kimberly Neiboer terug te vinden en te activeren. Zo begonnen de Doezumers aan een nieuw avontuur. Met Sanne Wilpstra, Chantal Nijboer, Johanna Buma, Josien Postma, Monique Bosklopper, Ilse Wilpstra en Kimberly Nijboer in de basisopstelling, openden de Doezumers een lange wedstrijd. Lange tijd ging het gelijk op maar in de eindfase was het Smash die aan het langste eind trok en de eerste setwinst bezegelde van het seizoen (23-25). Met ongewijzigde opstelling werd begonnen aan de tweede set en de Doezumers begonnen op temperatuur te komen. Met een kanon van een opslag werd tegenstander Smash zwaar op de proef gesteld. De verdediging begon er verzorgd uit te zien en spelverdeelsters Sanne Wilpstra kon de blokkering van de tegenstander op het verkeerde been zetten.

Persoonlijke fouten

DOVO/HUJADES kwam terug in de wedstrijd door winst in de tweede set (25-20). De derde set startte negatief voor de Doezumers maar tegenstander Smash Beilen was niet in staat de gekregen voorsprong vast te houden en kon niet voorkomen dat deze voorsprong werd omgezet in een achterstand en de Doezumers er uiteindelijk met de winst vandoor gingen (25-22). Nog steeds met een ongewijzigde opstelling werd begonnen aan de vierde en hopelijk laatste set. In de beginfase van deze vierde set liet de aanval, aan zijde van de Doezumers, het afweten en was het een opeenstapeling van persoonlijke fouten. Op een achterstand van 14-18 nam Rieneke Stienstra de positie over van Josien Postma in de hoop hiermee een keerpunt in de set te krijgen. De vierde set werd uiteindelijk verloren (20-25) en in deze eerste wedstrijd van het seizoen moest een vijfde set eraan te pas komen de beslissing te laten vallen. Met de wijziging in de vierde set werd de vijfde en laatste set begonnen. Daar waar het keerpunt in de vierde set niet kwam was die er in deze laatste set wel. De Doezumers wisten deze set naar eigen hand te zetten (15-12) en wonnen na bijna twee uur speeltijd de eerste wedstrijd van dit seizoen. Eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 27 september waar het eerste damesteam van VIOS Kolham de tegenstander zal zijn. Het betreft hier een thuiswedstrijd voor de Doezumers echter is de pas gelegde nieuwe vloer in sporthal De Leegens afgekeurd voor officiële sportdoeleinden waardoor DOVO/HUJADES genoodzaakt is uit te wijken naar sporthal MFC De Veste te Opende.